facebook

קורס התנהלות בטוחה

למי מתאים קורס התנהלות בטוחה?

קורס התנהלות בטוחה מיועד לכלל הצוות לגיל הרך: גנים, מעונות וסייעות. חברת ניתאי פיתחה קורס התנהלות בטוחה המשלב למידה פרונטלית או מתוקשבת לבחירתכם! הקורס מתקיים בהתאם לסילבוס על פי חוק הפיקוח. בסוף הקורס תוענק למשתתפים תעודה מאושרת! חברת ניתאי פועלת בפריסה ארצית ומתחייבת לגמישות, זמינות, ומחירים ללא תחרות!

משך הקורס הוא 14 שעות אקדמיות ומכיל מגוון נושאים הקשורים בבטיחות והתנהלות תקינה במעונות וגנים.

יכול להיות שכבר יצא לכם לשמוע על קורס התנהלות בטוחה, אך האם אתם יודעים מה לומדים בו? ישנם המון קורסים שניתן ללמוד אותם כדי להציל חיים, אחד מהם הוא הקורס הזה. הקורס מיועד בעיקר עבור הצוותים החינוכיים, אך הוא יכול לשרת כל אחד וכל אחת מאיתנו. בקורס לומדים כיצד ניתן יהיה לזהות סיכונים וגם לנהל אותם בצורה הכי טובה שיש. הרי כולנו יודעים כי התנהלות בטוחה ונכונה יכולה להוריד את מפלס הלחץ עד המינימום האפשרי. מצד שני התנהלות לא בטוחה של מי מאיתנו עשויה להביא איתה השלכות שקשה להסביר במילים. הגיע הזמן שתכירו את הקורס הספציפי הזה, קורס שיוכל להציל את חייכם ואת חיי ילדכם.

קורס התנהלות בטוחה בהיקף 14 שעות

במהלך הקורס תלמדו ממיטב המומחים איך להתנהל בצורה בטוחה במקום עם ילדים. הרי כולנו יודעים כי סביבה בה נמצאים ילדים עשויה להיות סביבה מאתגרת ולא פשוטה. יהיה עליכם לשים לב לכל מיני דברים שאולי לא הייתם שמים אליהם לב קודם לכן. קורס התנהלות בטוחה יאיר את עיניכם בכל מיני נושאים שחובה להכיר, כל זאת לפני שתכניסו ילדים לבית או לבית העסק. מעבר לכך, תעברו בקורס הכשרה בסיסית שתכשיר אתכם לפעול בזמן אמת. התפקוד שלכם בזמן אמת עשוי לעשות את ההבדל כאשר מסתכלים על השורה התחתונה. תרצו לדעת כי אתם יודעים מה לעשות בעת בעיה מכל סוג שהיא, בעיות שעשויות לפקוד אותנו בכל רגע.

 נושא

תנאי בטיחות

(1) מיקום

בחצרות שנמצאות מתחת למרפסות, גגות או מתחת לכל מערכת אחרת ויש חשיפה לנפילת גופים מגובה, הותקן גגון או אמצעי מתאים אחר כדי למנוע פגיעה כתוצאה מנפילה חפצית

(2) דלתות

(א) הדלתות שלמות ויציבות בלא בליטות של ברגים, פינים או כל בליטה אחרת.

(ב) הדלתות לא מאפשרות פתיחה דו-כיוונית; לדלתות החדרים, השירותים והאמבטיה שבהן מותקנים מנעולים מתאפשרת פתיחה מבחוץ ומבפנים.

(ג) משני צידי הדלת מותקנים מגיני אצבעות מגובה הרצפה ולאורך הדלת בגובה 150 סנטימטרים לפחות, פרט לדלתות הנפתחות על גבי קיר בזווית של עד 100 מעלות ובלא גישה לילדים; הדלתות מצוידות באמצעות מקובע להאטה או למניעת טריקת כנף הדלת אל המשקוף באופן שיבטיח שלא תיגרם פגיעה לילדים כתוצאה מטריקת דלת או פתיחה פתאומית.

(ד) שערי פשפש שלמים ויציבים בלא בליטות של ברגים וכן מותקנים מגיני אצבעות לאורך השער ומגובה הרצפה או שהמרחק מבין שני צידי השער אינו עולה על 4 סנטימטרים, באופן שאינו מאפשר פגיעה או הילכדות אצבעות.

(ה) דלת הכניסה והיציאה לשטח המעון מצוידת במנגנון סגירה או במנעול למניעת כניסה ויציאה לא מבוקרת.

(3) חלונות

(א) פתחי החלונות שמורים מפני: נפילת ילדים, כנפיים הנכנסות לתוך חלל הכיתה בגובה נמוך מ-1.20 מטרים או הילכדות אצבעות.

(ב) בחלונות בעלי סף תחתון עד לגובה 1.20 מטרים, מותקן אמצעי למניעת נפילה, חלונות נמוכים הנפתחים לתוך חלל הכיתה או חלונות הנפתחים בגרירה אנכית (גיליוטינה) מעוגנים למקומם, וחלונות “קיס” מוגבלים לפתיחה של 15 מעלות או באמצעי אחר שימנע נפילת פעוטות.

(ג) אם סף החלון גבוה משני מטרים מהקרקע החיצונית, הותקנו אמצעי הגנה מפני נפילה החוצה, עד לגובה מטר וחצי לפחות, או באמצעות סורגים, מגביל פתיחה או אמצעים מתאימים אחרים.

(ד) הווילונות על החלונות אינם נגישים לפעוטות כלל.

(4) מדרגות

(א) המדרגות המצויות בשטח הפעילות והשהות של הפעוטות שלמות ומסוג המונע החלקה או בעלות אמצעים למניעת החלקה.

(ב) המעקים בנויים באופן שימנע נפילת פעוטות דרכם, ומבנה המעקה אינו מאפשר לטפס עליו או שהותקנו אמצעים שימנעו טיפוס ונפילה דרך המעקה.

(5) מערכת חשמל

(א) לוחות חשמל עשויים מחומרים בלתי דליקים בלא חלקים חשופים ועם סידורי נעילה מתאימים ואינם נגישים לפעוטות.

(ב) בתי התקע (שקעים), מפסקים ונקודות מאור מוגנים מפני אפשרות החדרת אצבעות או חפצים לתוכם, באמצעות מכסים או התקן תקני אחר.

(ג) כל אבזרי החשמל שלמים ומקובעים למקומם.

(ד) גופי תאורה אינם מותקנים על גבי חומרים דליקים.

(ה) גופי תאורה מוגנים מפגיעה פיזית במגינים כגון פריזמות, לוברים וכיוצא באלה.

(ו) כבלי חשמל קבועים מותקנים בתוך תעלות מתאימות.

(ז) כבלי חשמל אינם נמצאים בהישג ידם של הפעוטות.

(ח) מקום הפעילות של הפעוטות מרוחק מלוחות חשמל ראשיים של בניין או של מבנה 2 מטרים לפחות, ומשנאי חברת חשמל 3 מטרים לפחות, מלפנים ומאחור, כדי למנוע פגיעה בשלומם של הפעוטות כתוצאה מקרינה אלקטרו מגנטית.

(6) החצר או התחליף לחצר ומרפסת

(א) בחצר המעון ובדרכי הגישה אליה, אין נגישות של הפעוטות לתנועת כלי רכב או לחניית רכב.

(ב) אם יש מפלסים שונים שהפרשי הגובה ביניהם עלולים להוות סכנה לפעוטות, הם מופרדים באמצעים מתאימים או שננקטים אמצעים למניעת נפילת והיפגעות פעוטות.

(ג) מצע החצר ושטח המרפסת המיועדים לשימוש הפעוטות בלא בורות ומפגעים שונים שיכולים להיות מפגע בטיחותי.

(ד) העמודים בחצר, יציבים וממוגנים מפני פגיעת פעוטות.

(ה) בחצר המעון אין מכשולים, ובכלל זה עמודים וכל מפגע בטיחותי אחר, אלא אם כן העמודים מוגנו באופן מלא, ובכלל זה מיגון במזרני ספוג של ג’ימבורי, ושיהיו יציבים; בחצר אין חפצים עם חלודה, וברגים בולטים יהיו ממוגנים, באופן שימנע את פגיעת הפעוטות מהם.

(ו) מיתקני מעבה מזגנים, מזגנים ויחידות מזגן תלויות בחצרות ומעליהם, יציבים ומקובעים למיתקן התלייה, ואינם בהישג ידם של פעוטות או במקום שיכול ליפול עליהם.

(ז) קירות המבנה החיצוניים הסמוכים לחצר בלא בליטות או חספוס גס או חד המסכן את הפעוטות, ובכלל זה אין אדני חלוונת בולטים ומחודדים וכיוצא באלה, אלא אם כן מוגנו באופן מלא.

(ח) במעון שבו הגג או המרפסת משמשים את המעון כתחליף לחצר, מותקן מעקה מגן בגובה של 130 סנטימטרים לפחות; גובה המעקה נמדד ממשטח הדריכה העליון שהוא המשטח הגבוה ביותר המאפשר לילד דריכה עליו.

(ט) גינון וצמחייה בחצרות: אין צמחייה ועצים שעלולים להוות סכנת חנק או מסוגים רעילים או דוקרניים שמהווים מפגע או מסוג שגורם לתופעות אלרגיה במגע, אם יש באלה כדי לסכן את שלומם של הפעוטות השוהים במעון והכול לפי רשימה שמסר המשרד למפעיל מעון יום לפעוטות; בחצר אין עצים או גזעים בעלי ענפים נמוכים המפריעים למרחב הפעילות של הפעוטות או שיש סכנת נפילה מהם.

(י) הצללה: אם החצר או המפרסת חשופים לשמש ומתקיימת פעילות בחצר או במרפסת המעון בשעות שיש חשיפה לשמש – יש הצללה של 25% לפחות מהשטח באמצעות סככות צל או כל הצללה אחרת; קיימת הצללה לארגז חול.

(יא) חצר הגרוטאות: חצר הגרוטאות מקורה ותחומה, אין בה חפצים חלודים, חפצים בעלי דלתות שפעוטות עלולים להינעל בתוכם כמו מקרר ומכונת כביסה, כלי זכוכית, כלים מפלסטיק שבורים או בעלי קצוות חדים, חומרים דליקים כמו מכלי ספרֵיי למיניהם, חומרים רעילים, קרשים עם מסמרים וכדומה, כלי חשמל, גרוטאות שהאצבעות או איברי גוף אחרים עלולים להיתפס בהם, כלי עבודה כגון פטישים, מסורים, צבתות וכיוצא באלה.

(7) מיתקני חצר

(א) מיתקני המשחקים יציבים, שלמים ואין בהם נקודות הילכדות או הצבתות, בלא פינות חדות או חלקים בולטים ואין בהם אזורים נגועים בחלודה; חלקי העץ חלקים בלא כפיסים העלולים לגרום לפציעה.

(ב) ארגז החול עשוי מחומר קשיח מצופה בחומר סופג אנרגיית נפילה, פלסטיק, עץ וכדומה, בלא קצוות חדים; מסגרת ארגז החול שלמה ובלא נזקים; קיים כיסוי לארגז החול.

(ג) אין נדנדות תלויות במעון או בחצר המעון.

(ד) אין קרוסלות במעון או בחצר המעון.

(ה) אין קפציות לסוגיהן במעון או בחצר המעון.

(ו) אין בריכה במעון או בחצר המעון, ואם יש בריכה כאמור היא חסומה לגישת הפעוטות.

(ז) אין רכבים ממונעים במעון או בחצר המעון.

(8) גדרות ושערים

(א) החצר מגודרת מסביב בגדר היקפית יציבה וחזקה בלא רכיבים דוקרניים ובגובה של 1.5 מטרים לפחות מבפנים ומבחוץ.

(ב) לעניין פרט משנה (א) גובה הגדר נמדד משטח הדריכה; אם חצר המעון נמצאת בתוך חצר הבית המגודרת בגדר חיצונית כנדרש – הגדר הפנימית בגובה שלא יפחת ממטר.

(ג) השער בנוי באופן שלא ניתן לטפס עליו או לזחול מתחתיו ואין עליו רכיבים אופקיים המאפשרים טיפוס של פעוטות; השער מצויד במנגנון סגירה.

(9) סידורי בטיחות

(א) מיתקני תלייה מקובעים לקיר בגובה 1.5 מטרים לפחות עם הגנה על הווים ומונעים כל פגיעה וכל סיכון, או אינם נגישים לפעוטות.

(ב) במסגרת קיים חיבור למוקד חירום באמצעות לחצן מצוקה, יישומונים המתחברים למספרי חירום וכל אמצעי תקשורת מתאים אחר.

(10) הוראות כלליות

(א) פריטי הריהוט יציבים.

(ב) חומרי הניקוי והחיטוי ותרופות מוחזקים בארון נפרד ונעול רחוק מהישג ידם של פעוטות.

(ג) מיחמים וקומקומים, לרבות מיתקני שתייה שבהם זורמים מים חמים, הורחקו מהישג ידם של הפעוטות.

(ד) ארונות ושידות שגובהם מעל 90 סנטימטרים מקובעים אל הקיר בדרך שמונעת סכנת נפילה; תמונות, מדפים וקישוטים חוברו היטב אל הקיר למניעת נפילה.

(ה) עמדת מכלי גז נמצאת מרוחקת מאזור פעילות הפעוטות ובלא נגישות לפעוטות.

(ו) קישוטים אינם מחוברים אל נורות החשמל, אל חוטי הנורות ואל תקרות תלויות.

(ז) מאווררים ותנואי חימום חשמליים ניידים הותקנו על הקיר בגובה של 2 מטרים, האחר מחומרים דליקים ובאופן המבטיח את מניעת נפילתם; כבל ההזנה הוצמד לקיר כך שלא ניתן למשוך אותו.

(ח) במעון יש תיק עזרה ראשונה עם ציוד עזרה ראשונה לפי המלצות משרד הבריאות; ציוד העזרה ראשונה בלתי נגיש לפעוטות.

(ט) כלי האוכל מחומרים בטיחותיים שאינם מסוכנים ואינם עשויים מזכוכית.

(י) אין במעון או בחצר המעון צעצועים בעלי חלקים רופפים או מתפרקים בקלות, או צעצועים וחלקי צעצועים קטנים העלולים לגרום לחנק.

(יא) אין במעון ציוד שאינו מאושר לשימוש לפי תקנה 19(א)(14).

(יב) אזורי הפעילות של הפעוטות מאווררים.

(יג) המרווח בין רכיבים אנכיים כגון מעקות, סורגים, גדרות וכיוצא באלה, לא יעלה על 8 סנטימטרים – גודל מעבר ראש של פעוט; כמו כן, לא יהיו פתחים המאפשרים היתפסות של ראש הפעוט או נפילה דרכם.

(יד) כל לוחות הזכוכית במעון, ובכלל זה שמשות, דלתות וחלונות מזכוכית ומראות הנגישים לפעוטות, עשויים מחומר שאינו מתנפץ או ממוגנים באמצעים מתאימים כגון טפט שקוף המיועד למטרה זו.

 

  1. ארגון הכיתה
  2. ריהוט הגן והמעון
  3. וילונות
  4. חלונות
  5. דלתות
  6. מעקות ומסעדי יד
  7. מתלים לתיקים ומעילים
  8. שידת החתלה
  9. קירור וחימום המעון
  10. חדרי אמבטיה ושירותים
  11. מטבח ואזור בישול
  12. אזור האכילה
  13. צעצועים
  14. חצר ומתקני חצר
  15. חומרים מסוכנים ותרופות
  16. מערכת החשמל
  17. ציוד כיבוי אש
  18. עזרה ראשונה
  19. הנחיות משרד הבריאות בנושא שינה של תינוקות
  20. פגיעות על ידי ילדים אחרים
  21. מוות בעריסה

למה מבצעים קורס התנהלות בטוחה?

קורס התנהלות בטוחה נדרש על פי חוק הפיקוח. לשון החוק ניתן למצוא כאן.

חשוב לעבור קורס התנהלות בטוחה כי יש מקומות שמחייבים לעבור את הקורס הזה. כל מי שמעוניין לעבוד עם ילדים מחויב לעבור את הקורס הזה, גם אם הוא עבר קורסים דומים. אם זה לא מספיק, קורס להתנהלות בטוחה יחזק את הביטחון העצמי ואת תחושת המסוגלות. כל מי שיעבור את הקורס ידע מיד מה הוא נדרש לעשות בעת הופעת בעיות שונות. תפעול בעיות בזמן אמת הוא חיוני וחשוב מאין כמותו, אין מקום לטעויות בהקשר הזה. חשוב שבזמן שמתעוררת לה בעיה יהיו לכם את הכלים הנכונים להעלים אותה לחלוטין.

מה עוברים בקורס התנהלות בטוחה?

במהלך הקורס תלמדו ממיטב המומחים איך להתנהל בצורה בטוחה במקום עם ילדים. הרי כולנו יודעים כי סביבה בה נמצאים ילדים עשויה להיות סביבה מאתגרת ולא פשוטה. יהיה עליכם לשים לב לכל מיני דברים שאולי לא הייתם שמים אליהם לב קודם לכן. קורס התנהלות בטוחה יאיר את עיניכם בכל מיני נושאים שחובה להכיר, כל זאת לפני שתכניסו ילדים לבית או לבית העסק. מעבר לכך, תעברו בקורס הכשרה בסיסית שתכשיר אתכם לפעול בזמן אמת. התפקוד שלכם בזמן אמת עשוי לעשות את ההבדל כאשר מסתכלים על השורה התחתונה. תרצו לדעת כי אתם יודעים מה לעשות בעת בעיה מכל סוג שהיא, בעיות שעשויות לפקוד אותנו בכל רגע.

איפה עוברים קורס להתנהלות בטוחה?

אחרי שהבנתם עד כמה חשוב לעבור קורס התנהלות בטוחה, הגיע הזמן שתבחרו את המקום ללמוד בו. אנו מצפים מכם לבחור את המקום הנכון, זה שיכשיר אתכם להתנהל בצורה בטוחה. הכי כדאי לעבור את הקורסים הללו במרכזי מד”א או במקומות המתמחים בתחום העזרה הראשונה. אל תסמכו על כל מקום שמציע קורסים להתנהלות בטוחה, לא בטוח שהם יספקו לכם את מבוקשכם. הכי טוב יהיה לשמוע מה בוגרים אחרים מספרים על הקורס, כך כל סימני השאלה יהפכו לסימני קריאה.

כמה זמן נמשך הקורס?

יש כאלה שירצו לשלב קורס התנהלות בטוחה יחד עם שגרת היום הרגילה שלהם. חשוב לציין כי קורס להתנהלות בטוחה אינו ארוך, מדובר על קורס קצר יחסית לעזרה ראשונה. תוך מספר מועט של מפגשים ניתן יהיה להשלים את כל החומר הנדרש. עם זאת משך זמן הלימוד משתנה בין מוסדות הלימוד השונים, לכל אחד מהם יש את השקפת עולמו. לכן יהיה טוב אם תבחנו את הסוגייה הזו מראש, כדי שלא תבחרו בקורס ארוך מהרגיל. לרוב מדובר על שלושה עד חמישה מפגשים לכל היותר, אך כפי שאמרנו יש חריגים. תבחנו היטב מהו החומר הנלמד בקורס, ועם איזו תעודה אתם יוצאים בסופה של הדרך עם סיום הקורס.

קורס התנהלות בטוחה

שאלות נפוצות

אנשי צוות במעונות, גני ילדים ומשפחתונים.

את הקורס ניתן לקיים במתכונת בוקר או ערב לבחירתכם, הקורס מועבר ע”י מדריך מקצועי.

הנוכחות בקורס היא חובה.

בסוף הקורס מתקיים מבחן עיוני.

בהחלט! בסיום הקורס מונפק אישור על מעבר בהצלחה של הקורס.

קורסים נוספים שלנו
נגן וידאו אודות דבורים ואלרגיות
הדרכות שאנו מעבירים בכל הארץ
Yahav Saydon
קרא עוד
וואווו....הדרכה שמקיפה על הצד הטוב ביותר והמקצועי ביותר באמת את כל הסיטואציות המלחיצות!!! הדרכה שווה ממש! אנחנו ממש הרבה יותר רגועים אחרי שאנחנו יודעים מה צריך , מתי צריך ואיך צריך! תודה רבה לכם!
אדיר לוי
קרא עוד
קורס מעולה, הדרכה שמוסיפה ומעשירה את המידע בהגשת עזרה ראשונה. הקורס הטוב ביותר מדריך למופת מקצוען סבלני ומסביר כמו שצריך.
אדיר לוי
קרא עוד
הדרכה מעשירה ומחכימה. מדריך מקצועי, מעביר את ההדרכה בצורה פנומנלית!!
הקודם
הבא
עזרה ראשונה לרופאי שיניים

קורס עזרה ראשונה לרופאי שיניים הינו חשוב במיוחד שהרי שלל מצבי חירום יכולים לצוץ תוך כדי טיפול שיניים שגרתי. לכן, רופאי שיניים נדרשים לעבור קורסי עזרה ראשונה על בסיס קבוע כדי להחזיק בידע העדכני ביותר.

הקורס אותו עוברים הרופאים מחולק ל2- סוגים, ותלוי האם מדובר ברופא שיניים כירורג המטפל בהרדמה, או רופא מרדים
בלי קשר, או לא:

  1. קורס עזרה ראשונה סטנדרטי.
  2. קורס ACLS.
היכן עוברים את הקורס?

אנו בחברת ניתאי מציעים לכם 2 אפשרויות לנוחותכם:

  • הגעת מדריך עד אליכם למרפאה – חוסכים זמן ונסיעות ומקבלים מחיר משתלם במיוחד לכל צוות המרפאה
    (בהזדמנות זו יוכל המדריך לבדוק שתיק העזרה ראשונה שקיים אצלכם במרפאה עדכני ואין בו ציוד פג
    תוקף).
  • הגעה לקורסים שלנו ברחבי הארץ – יוכל להתאים בעיקר לרופאים ללא צוות רחב העובדים לבד.

מי צריך לעבור?: רופא שיניים, שינניות וסייעות.

מקבלים תעודה?

בהחלט. מוכרת ומאושרת.

מלאו את הטופס לשמיעת פרטים נוספים ללא התחייבות!
Call Now Button
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× איך אפשר לעזור?